Количка

0
Поръчката е празна

Можеш да опиташ сам, а може и да се допиташ до нас. Сигурно имаш нужда.
Нека видим как можем да ти помогнем. Разполагаме с експертни съвети - от първата
среща до първия секс и срещата с приятелите на партньора ти.

Възможностите за изследване на ерогенните зони на жената може да са изключително вълнуващи. Но те носят и много  митове – например това, че  любовната игра за жените е задължителна винаги  и задължително дълга, за това, че за да се постигне женският оргазъм, е необходимо  много време и усърдие от страна на мъжа. Митове са, защото това изобщо не е задължително. Има много ситуации, в които всичко се случва бързо и е много по-вълнуващо и успешно. Но описаните митове естествено  водят до друг източник на митове за секса и тревожност на мъжете: „Колко дълго мога да продължа?” И „Колко дълго трябва да мога да издържа?”

 

Според сексолози, преждевременната еякулация е "най-честата форма на сексуална дисфункция при по-младите мъже" и нейното разпространение е около 20% до 30% при мъже от всички възрасти.

Медицинският метод за определяне на преждевременната еякулация изследва продължителността на хронометъра, измерена от началото на вагиналното проникване до настъпването на еякулацията. Въпреки това тази количествена мярка не разказва цялата история: Има мъже, които еякулират в рамките на минута, но казват, че нямат преждевременна еякулация. И в другия край на спектъра има мъже,които са в състояние да продължат 20 минути и те казват, че имат преждевременна еякулация.

С други думи, определението за "преждевременно" може да бъде до голяма степен в очите (или ума) на гледащия и зависи от сексуалното удовлетворение на мъжа и възприемането му и способността му да контролира еякулацията.

Проучване, изнесено в списание за сексуална медицина показало, че  5.4 минути е продължителността, която се счита за преждевременна.

Общото време на прекъсване, използвано за определяне на преждевременна еякулация, е две минути, но много от мъжете, с които са правени тестовете не са били момчета, които могат да издържат няколко минути. Те са имали оргазми по време на прелюдията или веднага след проникване. При тях е ставало дума за време с продължителност 30 секунди.

 Според специалистите,  бързото еякулиране  е нормално, когато мъжете са в стресови ситуации. Стресът  ги кара да еякулират още по-бързо. Това е важно за човешката раса. Ако момчетата свършваха за час, ние щяхме да сме много по-малко на планетата.

Секс терапевтите и лекарите предлагат редица техники, които могат да помогнат на мъжете да овладеят тревожността си и да удължат времето си до еякулация. Понякога лекарите предписват някои антидепресанти и локални кремове, за да удължат времето до еякулация.

И противно на общоприетото схващане, че разсейването или намаляващата стимулация е отговорът (забавете се, помислете за футбол), някои специалисти съветват точно обратното: отдаването на усещането може да помогне и за решаването на проблема. Начинът да се научите да продължавате по-дълго е чрез свикване с интензивна стимулация, да се увеличава честотата на половите контакти  и да се научите да усещате тялото на партньорката си.

Разбира се, не трябва да забравяме и ролята за овладяването на преждевременната еякулация на качествените презервативи, които са създадени точно с цел да спират преждевременната еякулация.

Силвия Чалъкова

 

ВХОД