Количка

0
Поръчката е празна

Ти поставяш проблема, ние намираме експертните отговори,
които могат да ти помогнат да решиш всеки сексуален проблем. Виж какви проблеми срещат хората като теб.
Можеш да се свържеш с нас по имейл или Facebook и да ни помогнеш да подобрим съдържанието си.
Твоята поверителност е абсолютно гарантирана.

Може и да ти е омръзнало да слушаш за любов, но през пролетта природата си облича нежна рокля и тръгва боса през поляните с цветя. Има ли научно обяснение защо точно в този сезон пеперудите пърхат усилено в стомаха?

Допаминът изглежда е ключът към сърцата ни през пролетта. Това се потвърждава от изследванията, обявени от Хелън Фишер, невролог, професор в университета "Рутгерс" и автор на пет научни книги за любовта.

Допаминът се среща естествено в мозъка ти и те кара да искаш това и онова. В любовта има и други системи, но когато става въпрос за нова любов, допаминът е злодеят.

Каква е връзката с пролетта? Допаминът се задейства от новите преживявания. През пролетта има много цветове, нови миризми и по-леки дрехи. Всичко стимулира мозъка и задвижва допамина, което създава усещане за разкрепостеност и готовност за влюбване.

През април, или понякога още щом цъфнат първите цветя  през март, допаминът в мозъка ти започва да „цъфти“ също. Мозъчните сканирания на хора, които имат големи количества допамин, приличат значително на мозъчни сканирания на наркомани. Лесно е при това положение да разберем защо много влюбени казват, че се чувстват еуфорично.

Да ти се сладко!

ВХОД