Количка

0
Поръчката е празна

Нови продукти

TUXIDO Dotted MEGA pack 60

Цена
23,49 лв.

Г-н Бохнец, вашият опит в сектора с бързо оборотни стоки /FMCG/ е над 15 години на международния пазар. Кои са най-ярките разлики между българския и чуждестранния пазар в този бранш?

В Западна Европа работата е много систематична и дори бих казал, че е ефективно организирана вътрешно и външно. За почти всичко ще намерите план или наръчник. Всичко се движи около нуждите на клиентите. Взимащите решения са много добре образовани и познават бизнеса си, от работата на касиерите до портиера, който почиства склада. Самият аз трябваше да премина през всички тези етапи, за да разбера как работи една компания на всички нива. Много съм благодарен за това трудно училище, през което трябваше да премина. Веригите за търговия на дребно винаги държат на клиентите си. Те следват стратегията си като много добре смазана машина. Те са бързи в вземането на решения, за включването например на нови продукти и осигуряването на известно време за развитие, но ако не се развиете, те не се страхуват да ви изгонят. Конкуренцията е много голяма и трябва да сте винаги в крак с времето. За да спечелите отново и отново клиента. Ако не изпълнявате високите очаквания, ще отидете на опашката след конкурентите. Това прави пазара по-раздвижен и ротационен, което е точно причината, поради която обичам този бързо развиващ се определян от потребителите. Стресът и движението на големи. В България виждам много от горепосочените неща наопаки, вероятно поради нашия източноевропейски манталитет и история. Клиентите са по-търпеливи, по-малко взискателни, без да настояват за правата си, въпреки че виждам частични промени тук и там. Този пазар е също толкова професионален, но и с огромна доза личностно отношение, което наричам „пазар с физиономия“. Тук бизнесът не е анонимен, а подходът към нови продукти като цяло е малко по-консервативен. Един парадокс за мен е, че българинът е много любопитен човек, който обича да опитва нови неща, но въпреки това е много консервативен в това, да се довери, да даде шанс. Говоря специално за фирмите.

 

На снимката: Кампанията на ТУКСИДО за сексуално здраве по време на фестивала "Мисия Здраве". Консултантът Биляна ХРИСТОВСКА разговаря с младежи

В момента Вашата дейност е концентрирана върху налагането на нова марка презервативи и лубриканти – ТУКСИДО. Какво е характерното за този сегмент?

Тук в България сегментът е малък от гледна точка на стойност и бройки в сравнение с други страни от ЕС, поради много причини. Затова казвам, че става въпрос за категория, която не е развила напълно потенциала си. Това е качествен сегмент и се нуждае от одобрението на клиентите, от доверието им и усещането за надеждност на стоките и отношенията фирма-клиент. Ето защо Durex е значим лидер на пазара, който спечели доверието си с времето и доказаната сигурност. Ние като компания имаме много подобна стратегия, като правим компромис с цената, а не качеството. Тази категория също така не се налага достатъчно като търговия на дребно. Съществува като такава, но все пак не се развихря в пълния си блясък. Ние вярваме, че качеството не винаги е скъпо. Безопасността и удоволствието с ТУКСИДО обогатяват най-хубавите моменти в живота ни. Даваме на нашите клиенти това, което всъщност очакват, и така ги правим щастливи всеки ден. Сега ние изграждаме връзка на доверие с нашите клиенти. Растем, с малки стъпки, за да достигнем до милиони значими взаимоотношения с клиенти от всички полове, религии и изисквания. Те могат да разчитат на надеждността и качеството на ТУКСИДО, да се забавляват и да се наслаждават на времето си с нашите продукти.

Г-н Бохнец, казвате, че целта Ви е трайно подобряване сексуалната култура на младите в България. Сблъсквате се с общество с консервативни нагласи по темата за секса и с обезпокояващи данни за изоставени деца, аборти и липса на знание за сексуално предавани инфекции. Как виждате решението на това уравнение?

Това е много добър въпрос. Не вярвам, че има само едно решение на проблема. Много проблеми са на няколко нива, които са преплетени и много сложни. Всичко започва например с образованието в училище или у дома. Ако говорим за училищата, трябва да имаме национален стратегически план, който досега не съществува. Това, което липсва, е "определена цел" от политиците, организациите (които са свързани с тази тема) и дори обществото. Това не се счита за приоритет и ако сега съм брутално честен, той не носи пачки с пари. Все още липсва дългосрочно виждане, което да включва и по-малките стъпки. Всичко, което отнема време, днес е трудно обозримо, а това прави нещата още по-трудни за възприемане и следване от хората. Всички са наясно с проблема и знаят, че трябва да направят нещо, но никой не ги ръководи и подкрепя. Ето защо е толкова важно, че сме тук, за да се застъпим за тази тема, да говорим за проблемите и решенията, да провеждаме кампании, създадени според специфичните нужди и възможности, да присъстваме в социалнита медии, да имаме активен и изпълнен със съдържание уебсайт, специално за хората в България, с положителни послания. Да разкрием табуто и да бъдем положителна част в много отрицателно ориентирано общество (просто вижте новините по телевизията...). Фирмата ни е изцяло посветена на тези продукти, основната ни експертност е насочена към развитието на тази марка. С активност и осигуряване на приятни изживявания с нашите продукти, ние убеждаваме хората да присъединят към нашата мисия. Като предоставяме услуги с добавена стойност, те ги използват. Виждам ни като център за събиране и улесняване на взаимодействията със съответните политици, НПО, публична или частна организация, за да се повиши осведомеността и да се създаде визия (която в крайна сметка може да бъде гъвкаво насочвана според актуалните проблеми по темата). Само заедно, в сътрудничество, можем да поставим всички парчета в по-добра картина. Ето как можем да решим не само този проблем, но и да подобрим качеството на живот тук.

По интервюто работи Петя КЛИМЕНТОВА

 

 

ВХОД